Documental “Som elles”, Aina Riera, Gemma Puri i Sandra Christiansen

Poesia, illa i feminitat: aquests tres pilars són el fil conductor d’un documental originalment estrenat el 2013 i que, al llarg del seu metratge, recull el testimoni d’onze poetesses mallorquines (Joana Abrines, Marta Bertran, Maite Brazales, Tonina Canyelles, Àngels Cardona, Aina Ferrer, Glòria Julià, Maria Victòria Secall, Margalida Tous, Antònia Vicens i Aina Riera). Una peça emocionant que serveix per aprofundir en la relació de la dona i la poesia en el nostre panorama cultural.

Dani Martínez Bauzà: Homenatge a Miguel Ángel Velasco

Daniel Martínez Bauzà (Palma, 1994), tot un clàssic del circuït de l’spoken word i el poetry slam, homenatja a Miguel Ángel Velasco (Palma, 1963-2010), considerat com un dels millors poetes de la seva generació en llengua castellana i autor d’alguns poemaris tan destacats com “Bosque adentro” (1997), “La vida desatada” (2000), “La miel salvaje” (2003) o “Fuego de rueda” (2006).

Random. Diàleg de poesia i performance. Enrique Urbano, Sara Rivera i Maite Román.

La poesia convertida en performance; la performance, en poesia. Els poetes Enrique Urbano i Sara Rivera sumen forces amb l’actriu Maite Román per donar forma a un espectacle en el que la paraula pren, literalment, moviment.

Recital poètic de Maria Antònia Massanet

Maria Antònia Massanet (Artà, 1980) és una poeta mallorquina. Després d’estudiar Teoria de la Literatura i Literatura Comparada la Universitat de Barcelona, ha exercit com a professora de poesia a l’Aula de Escritores de Barcelona. Va guanyar l’Art Jove 2006 de poesia en català amb “Disseccions emocionals”, trajectòria que s’ha ampliat am obres com “Batec” (2014), “Kiribati” (2015) o “Aus de ramat” (2019). Coordina el cicle de poesia La Poeteca, de Barcelona, i és organitzadora del festival PoésArt de Mallorca

© 2022 Institució Francesc de Borja Moll